HSP coach Wandelcoach Jolanda Westra

Wie ben ik:

 

Mijn naam is Jolanda Westra (1984).

Ik ben Wandelcoach in de provincie Groningen. Dit werk doe ik met enorm veel passie en plezier.

 

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur

waar ik heerlijk mijn hoofd kan leegmaken en kan genieten van de ‘cadeautjes’ die ik onderweg tegenkom.

Deze cadeautjes bestaan uit mooie details in de natuur, welke ik vastleg in een foto en uit inspiratie en antwoorden die ik vind door de natuur als spiegel te gebruiken.
Wil je volgen wat voor moois ik tijdens mijn wandelingen tegenkom?
Je kunt foto’s van Praktijk voor Groene Therapie vinden op Instagram en mijn blogs lezen op deze website.
Via Facebook kun je je laten inspireren door de praktijk te volgen. 

HSP coach Wandelcoach Jolanda Westra

Mijn verhaal:

Na jarenlang gewerkt te hebben in een functie en bedrijfscultuur die niet goed bij mij pasten, raakte ik uiteindelijk burn-out.
In de periode die volgde, heb ik een ware zoektocht afgelegd. Want niet alleen mijn werk bleek niet goed bij mij te passen, er bleken veel meer ‘rollen’ in mijn leven niet goed bij mij te passen. Een zoektocht naar mijn ware ik begon. Deze zoektocht ging moeizaam; ik heb lang moeten zoeken naar de juiste begeleiding hierbij.


Al langer wist ik dat ik een HSP (hoogsensitief persoon) ben. Echter wat dat précies inhield, kwam ik pas veel later achter. Ik kwam daar pas achter toen ik mezelf écht heb leren kennen. Als HSP ben ik altijd op de buitenwereld gericht geweest; dit gebeurt automatisch als prikkels zo sterk binnenkomen. Maar ik heb geleerd mijn aandacht van de buitenwereld naar mijn binnenwereld te verleggen. Het zijn in de natuur heeft mij hierbij enorm geholpen.
Ik leerde wie ik écht was en wat voor mij belangrijk en goed is. Ik heb afscheid genomen van vastgeroeste patronen die ik aangeleerd had en heb mijn eigen normen en waarden gemaakt. Daar ben ik naar gaan leven en ik voel mij gelukkiger dan ooit. Van overleven ben ik naar leven gegaan en daar geniet ik iedere dag van.


Het vinden van mijn balans, mijn ware ik en mijn geluk, heeft mij geïnspireerd anderen hierbij te willen begeleiden. Jij moet het doen, het is jouw pad, maar ik ken de verschillende routes die je kunt lopen en daar kun jij je voordeel mee doen. Ik gun iedereen die op wat voor manier dan ook vastgelopen is, op een andere manier in het leven te kunnen staan. Een mooier cadeau kun je jezelf niet geven; gelukkig zijn met jezelf en jouw leven is onbetaalbaar.

Opleidingen:

Ik ben gediplomeerd Lifecoach en ik heb mij gespecialiseerd in Reflectieve Wandelcoaching / Outdoor Lifecoaching.
De kennis die ik heb verkregen uit deze opleidingen in combinatie met mijn persoonlijke ervaring als HSP en het krijgen van een Burn-out, maken van mij een enthousiaste professioneel begeleider die heel graag met jou de natuur in gaat om jouw verhaal verder vorm te kunnen geven.

Pin It on Pinterest

Share This