HSP; Tips bij prikkelverwerking! Vitamine B12 en Magnesium tekort.

 

Als je hooggevoelig bent, is je zenuwstelsel heel gevoelig voor prikkels (lees ook mijn eerdere blog: ‘HSP; Prikkelverwerking. Is jouw weegschaal in Balans?’).
Prikkels komen ongefilterd binnen en de informatie wordt diepgaand verwerkt.
Overprikkeling ligt snel op de loer en dat is ontzettend akelig!

Nu zijn er een vitamine (B12) en een mineraal (Magnesium) welke enorm belangrijk zijn voor een goede werking van je zenuwstelsel en waar héél veel mensen, zonder dat ze dat weten, een tekort aan hebben.
Een tekort aan een vitamine of mineraal: dat klinkt misschien onschuldig, maar dat is het zeker niet!!

Veel hooggevoelige personen hebben een tekort aan vitamine B12.
Ook ik kwam er een paar maanden geleden achter dat ik een vitamine B12 tekort heb en sindsdien krijg ik daar injecties voor van de huisarts.
Tijdens mijn boost van 2 injecties per week, vernam ik een groot verschil in mijn prikkelverwerking! Op de dag van de injectie raakte ik nog sneller overprikkeld en vermoeid; dit was niet fijn, maar wel een teken dat er iets gebeurde. Aan het begin kunnen je klachten namelijk verergeren. Maar de rest van de dagen merkte ik het tegenovergestelde; ik raakte opmerkelijk minder snel overprikkeld. Wat een verademing!

Magnesium:  ‘de vonk van het leven’ , ‘het anti-stress mineraal’ of ‘het wondermineraal’. 
Even later werd ik geattendeerd op het gebruiken van magnesium ter bevordering van o.a. een goede werking van het zenuwstelsel.

Magnesium is 1 van de 3 basisbehoeften van de mens, naast water en zuurstof.
Ik ben magnesiumproducten van Zechsal gaan gebruiken en wederom merkte ik dat mijn zenuwstelsel prikkels beter kon verwerken.
Ook had ik geen last meer van restless legs: jihoe!

Er was dus op twee manieren iets te doen aan mijn snel overbelaste zenuwstelsel!
Had ik dat maar eerder geweten… En dat is precies de reden dat ik jullie er graag op attendeer.

Er is op internet ontzettend veel informatie te vinden over zowel een vitamine B12 tekort als over een magnesium tekort.
Ik heb een paar goede artikelen/websites voor je op een rijtje gezet:

Vitamine B12 tekort:
//stichtingb12tekort.nl/
//femkedegrijs.com/vitamine-b12-tekort-en-vermoeidheid-wat-kun-je-doen-4-tips-voor-hsp/

Magnesium tekort:
//jessevandervelde.com/magnesium-tekort-symptomen-oorzaken-en-oplossing/
//www.zechsal.eu/heeft-u-een-magnesiumtekort

Het is zeker de moeite waard je B12 waarde te laten controleren bij de huisarts (lees je van te voren goed zelf in! Veel huisartsen weten helaas nog maar weinig af van B12 tekort en hanteren een veel te hoge ondergrens) en ik nodig je uit te ervaren wat magnesium producten voor je kunnen betekenen.
Je kunt de kwaliteitsproducten van Zechsal ook bij mij bestellen: www.groenetherapie.nl/webshop.
Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Pin It on Pinterest

Share This